Nieuwsarchief

 

Laadpaal
28 juni 2022

 

Door EasyCharge is vandaag een dubbele laadpaal geplaatst op Haviksoord.
De paal staat op de eerste parkeerplaats als u de inrit op komt.

 

Nieuw meubilair in clubhuis.
24 februari 2022

 

Vandaag is het nieuwe meubilair voor het clubhuis geplaatst.

Test opstelling Solar/wind hub.

 

 

Van velen hebben we de vraag al gehad:
Wat is dat daar achter de 11e green?

Golfclubs, ook Haviksoord, zijn zich bewust van hun impact op het milieu. Eén van de onderdelen daarvan is het energieverbruik.

De testopstelling die achter de green van 11 staat is een prototype wind-zon oplaad hub, een autonome bron van hernieuwbare energie die het milieu (wind en zon) gebruikt om accu's te laden.

De opgeslagen energie kan dan worden gebruikt om elektrische mobiliteitsproducten mee op te laden, denk aan bijvoorbeeld golfkarren en robotmaaiers.

Wil iedereen zo vriendelijk zijn de installatie niet aan te raken en nee, sorry, u kunt uw telefoon er niet mee opladen.

De baan weer open vanaf woensdag 13 mei 2020.

geplaatst 11 mei 2020

De stokken uit het vet, WE MOGEN WEER!

Het spelen is echter aan strikte regels (op basis van Golf Protocol Corona) gebonden om iedereen veilig te kunnen laten spelen. Hieronder staat een aantal belangrijke punten uit het Protocol met cursief aanvullingen die specifiek voor Haviksoord van toepassing zijn.

Er kan door iedereen uitsluitend worden gespeeld wanneer er tevoren een starttijd is geboekt.
Leden kunnen boeken (7 dagen vooruit, maximaal 3 boekingen) via E-Golf4U per direct, anderen kunnen vanaf woensdag (13-5) telefonisch boeken (040 2061818) tussen 09:00 en 16:00 uur dagelijks.

Voorlopig kan er gestart worden tussen 08:00 en 15:00 uur voor 18 holes en tussen 08:00 en 17:00 voor 9 holes. De baan dient om 19:30 leeg te zijn. (Binnenkort worden deze tijden verruimd)

Ook voor ons staat de gezondheid van iedereen voorop, daarom vertrouwen wij erop dat alle gebruikers van Haviksoord zich dadelijk gaan houden aan de gestelde regels.

Het gehele Protocol kunt u hier bekijken.

Wedstrijdprogramma 2020

geplaatst 29 januari 2020

De agenda voor 2020 is online gezet, hierin vindt u alle wedstrijden en groepsreserveringen van groepen met 12 of meer personen.

Nieuwe website

geplaatst 14 september 2019

Zoals u ziet is de Haviksoord website geheel vernieuwd.

Meer informatie, meer foto’s en beter schaalbaar (aanpasbaar) voor diverse maten beeldschermen van PC tot Mobiele telefoon.

Als ster op de homepagina, de nieuwe hole 18.
Het zal wachten zijn tot het voorjaar voordat deze speelbaar is (met dank aan de droge zomer).

Tot die tijd kan iedereen ervan genieten, want zodra we er op gaan spelen dan .........

TJ

Verhuisbericht

geplaatst 4 september 2019

Wat zijn ze toch allemaal aan het doen op hole 18?

Aangezien de sparren, links langs het tweede gedeelte van hole 18, aangetast waren door de Letterzetter (een kevertje) en daarom dood waren moesten deze worden gekapt.

Een erg kaal geheel, maar ook een mooie gelegenheid om de hole nu helemaal langs het water te laten lopen en een nieuwe green boven op de heuvel aan te leggen wat een nogal spectaculaire slothole als eindreslutaat zal geven.

In februari zijn de bomen gekapt, de wortels verwijdert en zijn de fairway en green "geshaped". Vervolgens is alles in maart ingezaaid.

Inmiddels staat er overal een goede grasmat op, die alleen nog wat lang is. De planning was alles korter te gaan maaien in augustus, maar gezien de aanhoudende hitte was dit niet mogelijk.
Nu (september) gaan we langzaam zakken met de maaihoogte. Ook moet er nog een nieuwe backtee worden gemaakt en nog wat bomen verwijderd. Dit alles gebeurt dit najaar.

Naar verwachting zal het geheel in het voorjaar van 2020 speelbaar zijn.

Jeugdlessen najaar 2019

geplaatst 14 augustus 2019

 

Beste (Groot)ouders en familieleden,

Graag vragen wij jullie om al jullie (klein)kinderen, neefjes en nichtjes of andere connecties te benaderen voor de jeugdlessen op Haviksoord Golfclub! Wij als startende jeugdcommissie willen het najaar van 2019 gebruiken om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met deze prachtige sport! Met een jong team proberen wij spelenderwijs en laagdrempelig de kids te enthousiast te maken. 

Voor meer informatie kijk snel op onderstaande poster!! Schrijf nu snel in!!

Bedankt namens de Jeugdcommissie!

 

Speelsnelheid (SlowPLay)

geplaatst 6 maart 2019

 

”Vroeger duurde een rondje golf veel korter dan tegenwoordig” is iets wat je weleens hoort van spelers die al lang golf spelen.

Toen liep je naar je bal en zodra je in de buurt kwam maakte je al een beslissing welke stok je moest slaan gebaseerd op gevoel.

Anders dan nu, je bent bij je bal aangekomen, kijkt op je golfhorloge, vervolgens op de app in je telefoon en om helemaal zeker te zijn controleer je de afstand nog eens met een (verre)kijker. Dan kijk je om je heen waar de wind vandaan komt en hoe hard die is, bepaald of er een noemenswaardig hoogteverschil zit in je ligging en je doel en kiest een stok.

Ietwat overdreven maar u begrijpt dat sommige vernieuwingen ook extra tijd met zich mee brengen.

Allemaal leuk en aardig, maar is het relevant?

In 2015 heeft de Royal and Ancient (R&A) een onderzoek laten doen waaruit bleek dat een groot deel van de golfers meer plezier in het spel zouden hebben als het niet zolang duurde.
Uiteindelijk resulteerde dit onderzoek in de handleiding ”Pace of Play”, een uitgebreid onderzoek en analyse over de speelsnelheid.
(door op de link te klikken kunt u de handleiding (Engels) downloaden.)

Pace of Play

In paragraaf 2.6 wordt gesproken over Time Par, dit is een term die toegewezen wordt aan de tijd die nodig is om iedere hole te spelen.

Via onderstaande link kunt u een Excel Spreadsheet downloaden waarin u (alleen) uw startijd kunt invullen (vergeet de dubbele punt niet) en vervolgens wordt berekend hoe laat u op de tee van de volgende hole zou moeten staan. (De berekening is gebaseerd op een vierbal en op de baan van Haviksoord Golf Club.)

Probeer het eens uit.

ExcelSheet

Wedstrijdprogramma 2019

Geplaatst op 10 januari 2019

 

Het wedstrijdprogramma 2019 staat online (kijk bij agenda)

Regelochtend

Geplaatst op 25 november 2018

 

In 2019 gaat er nogal wat veranderen aan de golfregels.

Vanmorgen hebben Geert Vos en Maurice Kolen een, goed bezochte, presentatie gegeven waarin een groot deel van de wijzigingen zijn behandeld.

Hieronder de link naar de presentatie en een link naar een verzameling YouTube filmpjes waarin een en ander wordt uitgelegd.

De heren hadden ook het idee om de nieuwe regels (en wat oude) deel uit te laten maken van bepaalde wedstrijden, dus................... bij het Teamtoernooi volgend jaar zullen er regelquizen zijn waarmee extra bonus punten kunnen worden gehaald.

Presentatie

YouTube

Winterregels

Geplaatst op 15 november 2018

 

De winter komt er weer aan dus "daar gaan we weer":

Zomergreens of wintergreens?
Karren of dragen?

Zoals bekend kunt u op de website bij Baanstatus zien wat er kan. Denk er wel aan dat dit snel kan veranderen!

Evenals afgelopen winter proberen we de zomergreens zoveel mogelijk open te hebben.

Wat betreft de karren hebben we een oplossing gevonden en wel in de vorm van de Hedgehog winterbanden. Dit zijn hoezen met noppen die op de wielen van uw kar kunnen worden bevestigd waardoor er nauwelijks schade aan de baan wordt veroorzaakt. (dit geldt ook wanneer het niet gevroren heeft)
Voor meer informatie zie Hedgehog site

Vanaf 1 november 2018 geldt": Wanneer er op de Baanstatus staat "Geen karren" mogen karren met noppen wielen wel de baan op!
Vanaf volgende week kunt u een aantal modellen van deze hoezen bij ons kopen. Overigens zijn ze ook bij de meeste golfwinkels te verkrijgen.
We hebben dan ook een aantal leenkarren staan met winterbanden.

Dus, heb respect voor de baan, gebruikt karren met noppen wielen. Dragen mag natuurlijk ook.

Golflessen

Geplaatst op 13 september 2018

 

Kennismaking met Absolute Golf

Per 1 september zijn wij (Martin Groenendaal en Felix Meijer) gestart op Haviksoord Golfclub met Absolute Golf. Het begin was een beetje stroef aangezien we wat problemen hebben gehad met de lesagenda’s. Gelukkig zijn we nu zo ver om uit de startblokken te gaan. Graag willen wij jullie dan ook bekend maken met de onderstaande kennismakingsactie.

Privélessen

Wilt u graag met een verbeterend golfspel het najaar in? Deelname aan wedstrijden of activiteiten, rondes met familie, vrienden of kennissen worden allen een stuk aangenamer wanneer u vertrouwen heeft in uw golfspel. Meer succes is meer plezier en zorgt er dus voor dat u nog meer passie krijgt voor deze fantastische sport!

Met een 5-tal lessen van 30, 45 of 60 minuten kunnen we een mooie start maken aan het najaar!

Normaal 5 x 30 minuten € 150,00 nu € 125,00
Normaal 5 x 45 minuten € 225,00 nu € 185,00
Normaal 5 x 60 minuten € 300,00 nu € 235,00

* Voor 2-personen betaal je € 20,00 extra;
* Deze aanbieding mag éénmaal gebruikt worden;
* De actie geldt tot 12 oktober 2018.

Groepslessen

Wilt u graag proeven aan groepslessen of gewoon lekker een paar tipjes voor de zomer? Dat kan nu met een ‘strippenkaart’ van 5 of 10 groepslessen van 45 minuten! Thema’s die behandeld worden zijn; swing, pitchen, chippen, putten, bunker en baan.

5 groepslessen voor € 35!
10 groepslessen voor € 65!

Groepslessen staan gepland dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag op een willekeurig tijdstip.

Hoe plan ik deze lessen in?

Aangezien er nog een x aantal afspraken overgezet moeten worden naar onze ‘nieuwe’ agenda plannen wij de afspraken graag telefonisch in.
Wij zijn op onderstaande contactgegevens te bereiken.

Martin Groenendaal
+ 31 620 182 244
martin@absolutegolf.nl

Felix Meijer
+ 31 683 943 514
felix@absolutegolf.nl

Voor uitgebreide informatie klik op Golflessen.

Een sportieve groet namens Absolute Golf

Lokale regels

Geplaatst op 27 augustus 2018

Vanaf 1 september gelden de volgende aanpassingen in de lokale regels op Haviksoord die de speelsnelheid en (zeer waarschijnlijk indien van toepassing) het spelgenot zullen bevorderen.

 1. Out of Bounds van hole 9 spelend vanaf hole 1 vervalt.
  Denk er wel aan dat wanneer u uw bal op hole 9 slaat de spelers op hole 9 standing hebben.

 2. Er komt een dropping zone bij de waterhindernis (natuurgebied) op hole 12 VOORBIJ de waterhindernis.
  Wanneer u een bal in de hindernis slaat mag u handelen volgens regel 26-1 of als extra optie droppen in de dropping zone voorbij het water.

 3. Er komt een dropping zone bij de waterhindernis (natuurgebied) op hole 13 links naast de green.
  Wanneer u een bal in de hindernis slaat mag u handelen volgens regel 26-1 of als extra optie droppen in de dropping zone.

 4. Er komt een dropping zone bij de waterhindernis (natuurgebied) op hole 14 VOORBIJ de waterhindernis.
  Wanneer u dus een bal in de hindernis slaat mag u handelen volgens regel 26-1 of als extra optie droppen in de dropping zone voorbij het water.

PRIVACYSTATEMENT

Geplaatst op 4 JUNI 2018

Vanaf 25 mei 2018 is de nieuwe privacywet (AVG) in werking getreden.

Door het gebruik van onze website, ontvangen wij automatisch bepaalde gegevens van u. Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en gaan altijd zorgvuldig met deze gegevens om. Met dit privacystatement willen wij u daarom zo goed mogelijk inlichten over de gegevens die wij van u verzamelen, de wijze waarop we uw gegevens verzamelen en het doel van de verwerking van deze gegevens.

Onderaan iedere webpagina, van Haviksoord Golf Club, staat een link waarmee u ons Privacystatement kunt bekijken.

Stamhout van de baan

geplaatst 30 januari 2018

Wilt u zien hoe het stamhout van de baan is gehaald.

Klik hier voor een filmpje.

Storm 18 januari

geplaatst 24 januari 2018

 

Inmiddels zijn alle fairways, tees en greens weer schoon en bespeelbaar.
Alle ongewaaide en afgebroken bomen (het blijken er meer dan 150 te zijn) zijn kortgezaagd en zullen de komende weken worden weggehaald. De stammen gaan naar de houtindustrie en de boomtoppen worden versnipperd en afgevoerd. Alle kleinere takken in de bossen worden met de klepelmaaier versnipperd (Dit zal nog enige weken tot maanden in beslag nemen.) en de snippers blijven liggen.
Ook het hek is inmiddels weer gerepareerd, dus onze reeen en de herten van de buren blijven binnen "de rasters".

Speltechnisch is hole 3 wat eenvoudiger geworden en hole 16 wat moeilijker voor diegene die wel eens een hook slaan vanaf de tee. (Daar staan bijna geen bomen meer om een bal tegen te houden.)

Hierbij willen wij iedereen bedanken die heeft aangeboden om te komen helpen! (Mochten wij van jullie hulp gebruik kunnen maken dan komen wij daar nog op terug.)
Ook bedanken wij het groepje heren wat met een vlaai kwam voor de "bosbouwers".

Nieuwsbericht HeezeLeende24

geplaatst 20 januari 2018

Klik hier.

Storm 18 januari

geplaatst 19 januari 2018

 

De natuur heeft het baan-ontwerp weer wat aangepast. In totaal ongeveer 80 bomen zijn omgewaaid, boomtoppen zijn uitgebroken en er ligt de nodige kleine rommel over de gehele baan.

Er is al een begin gemaakt met het ruimen van de bomen, we kunnen weer bij het clubhuis komen. De komende dagen wordt eraan gewerkt de baan weer, veilig, bespeelbaar te maken en het zal nog enige weken duren voordat alles is weggewerkt. Bij de baanstatus kunt u zien wanneer de baan weer (deels) bespeelbaar is.

Greensroller op Haviksoord

geplaatst 23 november 2017

 

Sinds kort zijn wij in het bezit van een Toro Greensroller. Deze zal in het seizoen gaan zorgen voor iets snellere green, waarbij wij minder moeten maaien.
Een zeer groot voordeel is, volgens onderzoek, dat deze machine ook zorgt voor een aanmerkelijk lagere schimmeldruk.

We gaan het zien in 2018.

 

Leender Golfclub ”Haviksoord”

geplaatst 5 juli 2017

Leender Golfclub "Haviksoord" 40 jaar.

De Leender Golfclub "Haviksoord" vierde dit jaar haar veertig jarig jubileum. HeezeLeende24 was al bij de aftrap van de jubileumweek die begon met een ladiesday op dinsdag, maar op zaterdag 1 juli 2017, bij de grote wedstrijd voor de leden, was de cameraploeg van HeezeLeende24 aanwezig.

klik hier om de video te bekijken